Очевидец раскажува: Утрово 08:20 падна карпата, за дел од секундата нашиот сограѓанин не заврши под карпата (ФОТО)

 Breaking News

Очевидец раскажува: Утрово 08:20 падна карпата, за дел од секундата нашиот сограѓанин не заврши под карпата (ФОТО)

Очевидец раскажува: Утрово 08:20 падна карпата, за дел од секундата нашиот сограѓанин не заврши под карпата (ФОТО)
March 13
13:11 2018

„Денес во 08:20 часот по месноста на Долни дукани при самиот влев на Тополка во Вардар се одрона карпата од десната страна која беше надвианата над самиот пат. Заа дел од секундата еден наш сограганин не завршил под одронатите грамади карпите.

Ова беше одамно очекувано но ажурноста на институциите одговорни за безбедност на патишта повторно потфрли. Ако одредени лица од Македонија пат секојдневно контролираат по патиштата вакви трагедии књ бидат избегнати и навремњно патниот правец затворен за сообракај и санација на проблемите.

Порано пред 25 години вработени во Македонија пат крстосуваа низ патиштата и демнеа и санираа вакви проблеми по патиштата ширум Македонија.

Минатата недела на ова место имаше одрони од ситни камења ако надлежните беа на терен ке увиделе и ја предвиделе “несреката”

На само 100 метеи од несреката под Света недела на брегот од Вардар има четири фамилии кој живеат сабајлето пред самата несрека децата поминале под карпите.

Спиете ли мирно заспани корумпирани институции од локална самоуправа. Ќе имали повикување на одговорност ке имали оставку клетници.

И немој некој да рекол несрекен случај е!

Да несрекен но кој се предвидува ако некој си ја врши работата за која е платен.“ – гласи фејсбук статусот на Михајловски Ване, кој во Прилог има и фотографии:

Коментари

Коментари

Related Articles