Кинеска вселенска станица се заканува да ја удри Земјата: Кои се шансите да не погоди? (ВИДЕО)

 Breaking News

Кинеска вселенска станица се заканува да ја удри Земјата: Кои се шансите да не погоди? (ВИДЕО)

Кинеска вселенска станица се заканува да ја удри Земјата: Кои се шансите да не погоди? (ВИДЕО)
March 07
22:20 2018

Кинеската вселенска станица „Тјангонг-1“ најверојатно ќе дојде на Земјата наредниот месец. Но никој не треба да се грижи поради неговото урнување на Земјата зашто шансата да бидете погодени од некој метал од вселената се нула.

На официјалната веб страна тие кажаа дека сите жители на Земјата треба да останат мирни додека инжинерите ги пресметаа можните ризици и кажаа дека нема никаков ризик по животот на луѓето.

„Можноста да бидете погодени од парче од Тјангонг-1 се милион пати помали отколку да добиете лото, па затоа нема потреба да се грижите“

Лансирана беше во 2011 година, а таа е првата кинеска станица и беше направена како пилот мисија за Тјангонг-2 вселенската лабораторија.

Коментари

Коментари

Related Articles