Големи проблеми во авто-индустријата: Моделите на Форд не се безбедни за возење

 Breaking News

Големи проблеми во авто-индустријата: Моделите на Форд не се безбедни за возење

Големи проблеми во авто-индустријата: Моделите на Форд не се безбедни за возење
March 17
14:06 2018

Американскиот гигант врати скоро 1,4 милиони возила поради проблеми со воланот.

Форд потврди два несреќни случаи, еден со повреда, кои биле предизвикани од споменатиот проблем, а кои во октомври ги истражувале федералните органи.

Произведувачот вели дека шрафовите со тек на време може да испаднат и возачот да изгуби контрола над автомобилот.

Форд ги повика сите модели „Fusion“ произведени во Флет Рок во Мичиген во период од шести август 2013 до 29 февруари 2016 година.

Голем број од моделите се продадени во САД, а дел од возилата се продадени и во Канада и Мексико.

Коментари

Коментари

Related Articles