Еве како изгледаат длабочините на Јужниот океан (ВИДЕО)

 Breaking News

Еве како изгледаат длабочините на Јужниот океан (ВИДЕО)

Еве како изгледаат длабочините на Јужниот океан (ВИДЕО)
March 09
16:35 2018

Телевизиската емисија „Планетата Земја“ е позната по своите прекрасни снимки од природата кои оставаат без здив.

Овој пат, истражувачкиот тим со најмодерна подморница пловеше на длабочина од 1.000 метри во Јужниот океан.

Во новата епизода снимена за Би-Би-Си, истражувачите го снимија животот во океанот.

„Никој од нас не очекуваше да пронајде нешто неверојатно, но останавме задчудени со количината на живот, која ја пронајдовме во длабочините на океанот“, вели водачот на тимот Марк Тејлор.

Коментари

Коментари

Related Articles