Економија

 Breaking News

Уште пет дена: Пријавете се за работа од соништата – Дормео вработува шест спијачи, 100 евра од ноќ

    Уште пет дена: Пријавете се за работа од соништата – Дормео вработува шест спијачи, 100 евра од ноќ

Дормео бара 6 талентирани спијачи, кои ќе сакаат да спијат еден цел работен ден и кои ќе уживаат во паузата за појадок во кревет. Тие ќе бидат платени по 100

Read Full Article

Полицијата се поднови со нови „Шкоди“, но зделката матна, пари од Чешка стигнале во Македонија

    Полицијата се поднови со нови „Шкоди“, но зделката матна, пари од Чешка стигнале во Македонија

Фирма која се водела како донатор на СДСМ го добила тендерот за набавка на нови полициски автомобили марка Шкода со парите кои државата ги доби како донација од Чешка, јавува

Read Full Article

НБРМ ја пушти во оптек новата кована паричка од 100 денари (ФОТО)

    НБРМ ја пушти во оптек новата кована паричка од 100 денари (ФОТО)

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека е издадена и пуштена во оптек кованата пара за колекционерски цели „Бик“ од серијата „Хороскопски знаци“ („Службен весник на Република Македонија“

Read Full Article

Суровата македонска реалност: Плата без факултет 30 илјади денари, а со факултет 12 илјади денари

    Суровата македонска реалност: Плата без факултет 30 илјади денари, а со факултет 12 илјади денари

Низ градот често може да се сретнат огласи за кои се бараат пекари во бурекџилница, за плата преку 30.000 денари. Овие огласи понекогаш ги збунуваат минувачите бидејќи просечниот работник најчесто

Read Full Article

Вработување во Влада на Република Македонија Секретарија за законодавство… Нето плата до 22.475 денари

  Вработување во Влада на Република Македонија Секретарија за законодавство… Нето плата до 22.475 денари

Врз основа на член 35 од Закон за административни службеници („Службен весникна Република Македонија” бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15, 5/16,

Read Full Article

Ново задолжување на државата од над 56 милиони евра, а капитални инвестиции нема

  Ново задолжување на државата од над 56 милиони евра, а капитални инвестиции нема

СДСМ денес ја задолжи државата за над 56 милиони евра. Ова е второ задолжување во рок помал од 10 дена,

Read Full Article

Исплатени 200.000 евра за прекувремена работа на вработени во шумска полиција и Министерство за земјоделство

  Исплатени 200.000 евра за прекувремена работа на вработени во шумска полиција и Министерство за земјоделство

За година и половина, Министерството за земјоделство, за прекувремена работа на вработените им исплатило близу 200.000 евра. Вработените кои добиле

Read Full Article

Од полноќ нови цени, поскапува и дизелот и бензинот, вака одлучи Регулаторната комисија

  Од полноќ нови цени, поскапува и дизелот и бензинот, вака одлучи Регулаторната комисија

Дизелот поскапува за 1 денар, 98 октанскиот супер за половина, одлучи Регулаторната комисија за енергетика. Од полноќ, ЕУРОСУПЕР БС98 ќе

Read Full Article

Ова се најбараните струки во Македонија, има најмногу слободни работни места

  Ова се најбараните струки во Македонија, има најмногу слободни работни места

Според податоците на Државниот завод за статистика, во четвртото тримесечје од 2017 година стапката на слободни работни места изнесувала 1,33%,

Read Full Article

Паѓаат цените на мобилните услуги: Владата почнува процедура за трет мобилен оператор

  Паѓаат цените на мобилните услуги: Владата почнува процедура за трет мобилен оператор

Владата започнува со создавање услови за влез на трет мобилен оператор во земјава. Како што информира на денешната средба со

Read Full Article
1 2 3 20