Став

 Breaking News

Заев од Галичник: Преку негување на традицијата го јакнеме нашиот идентитет (Видео)

    Заев од Галичник: Преку негување на традицијата го јакнеме нашиот идентитет (Видео)

Премиерот Заев годинава беше покровител на Галичката свадба 2018, па имаше и свое обраќање на истата каде ја искорости можноста да им гпо честита бракот на младите тања и Златко.

Read Full Article

Северномакедонци, пребројте си се на журката – истиов БОЈКОТ ќе ви се случи и на референдумот

    Северномакедонци, пребројте си се на журката – истиов БОЈКОТ ќе ви се случи и на референдумот

„Северномакедонци, пребројте си се вечерва на журката! Истиов дебакл и БОЈКОТ ќе ви се случи и на референдумот Секогаш Македонија Никогаш северна“ напиша Александар Пандов на својот фејсбук профил.

Read Full Article

Лозано се обрати на својата публика: Јас сум пејач, музичар и уметник и само поради такви причини сум прифаќал настапи пред публиката

    Лозано се обрати на својата публика: Јас сум пејач, музичар и уметник и само поради такви причини сум прифаќал настапи пред публиката

„Почитувани, Должност ми е да ви се обратам вам, на мојата публика, и да се изјаснам за она што се случуваше во врска со настанот. Да, бев дел од листата

Read Full Article

Ахмети: Претседателот на државата треба да биде консензуален, веќе е договорен, но сега нема да го кажеме

    Ахмети: Претседателот на државата треба да биде консензуален, веќе е договорен, но сега нема да го кажеме

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети, останува на ставот дека Претседателот на Македонија треба да биде консензуален и дека за тоа треба да се договорат со македонската страна. Јас се придржувам

Read Full Article

Мицкоски: На пазарот го сретнав стариот пазарџија Стојан кој со своите 80 години стои на жешкото сонце и продава намирници, вели не дека сакам, но имам внучиња за гледање, се борам да ги задржам тука бидејќи нивните врсници одамна заминаа

  Мицкоски: На пазарот го сретнав стариот пазарџија Стојан кој со своите 80 години стои на жешкото сонце и продава намирници, вели не дека сакам, но имам внучиња за гледање, се борам да ги задржам тука бидејќи нивните врсници одамна заминаа

„Денес бев во Прилеп. Имав можност да поразговарам со прилепските пазарџии и со младите од овој град. Едногласен е впечатокот

Read Full Article

Ферус: Јас понудив цена, тие веднаш ја прифатија. Ќе свирам чочеци

  Ферус: Јас понудив цена, тие веднаш ја прифатија. Ќе свирам чочеци

По реакциите на некои од изведувачите за саботната манифестација во 15 града, дека не знаеле на каква манифестација ќе пејат,

Read Full Article

Насер Зибери: Референдумот и договорот под знак прашалник

  Насер Зибери: Референдумот и договорот под знак прашалник

Правникот Насер Зибери смета референдумот за името е ставен под знак прашалник и смеета дека со оглед на моменталната состојба,

Read Full Article

Забрчанец: Сите изведувачи знаеја дека ќе настапат за поканата на НАТО, Владата ќе ги објави сите трошоци

  Забрчанец: Сите изведувачи знаеја дека ќе настапат за поканата на НАТО, Владата ќе ги објави сите трошоци

„Македонија и граѓаните со право, гордо и чесно ќе го прослават историскиот успех, поканата за членство во НАТО и датумот

Read Full Article

Адвокат понуди правна помош музичарите кои ќе пеат сабота, се собираат и донации

  Адвокат понуди правна помош музичарите кои ќе пеат сабота, се собираат и донации

Откако повеќе артисти кои што треба да настапат утре на владината прослава по повод поканата за влез во НАТО објавија

Read Full Article

Игор Дурловски со порака до колегите што ќе пејат во сабота

  Игор Дурловски со порака до колегите што ќе пејат во сабота

„Направија кариери на сметка на македонската традиција, сега за пет пари ја распродадоа. Пу Јаз’к!“ напиша Игор Дурловски на својот

Read Full Article

НОВО