Колумни

 Breaking News

Да воведат нова награда: Нобелова награда за предавство – Колумна на Солза Грчева

    Да воведат нова награда: Нобелова награда за предавство – Колумна на Солза Грчева

Не го гледав срамниот чин на потпишување на безусловната капитулација, но некои инсерти сепак видов. Во стилот на Џемс Бонд стигна насмеаната капитулантска тајфа на глисери. После оние квадрицикли или

Read Full Article

Дарко Митревски: Името означува идентитет- договорот со Грција треба да заврши во канта за ѓубре, каде што му е местото

    Дарко Митревски: Името означува идентитет- договорот со Грција треба да заврши во канта за ѓубре, каде што му е местото

Почитувани сонародници, Чувствувам лична, човечка потреба да одговорам на повиците за јавна дебата што деновиве фрчат од разни страни и да се вклучам во неа. Се надевам дека нема да

Read Full Article

Ако не сум за промена на името, не значи дека сум „вмрон“, „ретроградна сила“, „против интеграции“.

    Ако не сум за промена на името, не значи дека сум „вмрон“, „ретроградна сила“, „против интеграции“.

Ако не сум за промена на името, не значи дека сум „вмрон“, „ретроградна сила“, „против интеграции“. Јас сум оној што беше против претходниот криминален и ненароден режим, кој сака влез

Read Full Article

Бобан Нонковиќ: Се сеќавате на изјавата дека „Македонија, Србија и други балкански држави се наоѓаат на линијата на огнот“

    Бобан Нонковиќ: Се сеќавате на изјавата дека „Македонија, Србија и други балкански држави се наоѓаат на линијата на огнот“

Сите се сеќавате на „легендарната“ изјава на екс-американскиот државен секретар Џон Кери, дадена во 2014 година, дека „Македонија, Србија и други балкански држави се наоѓаат на линијата на огнот“, а

Read Full Article

Што покажа Митингот? – Колумна на Миленко Неделковски

  Што покажа Митингот? – Колумна на Миленко Неделковски

Што покажа митингот оддржан во сабота вечерта? Прво и основно, односно најзначајно, митингот го покажа она на кое и при

Read Full Article

Селска казаница – Колумна на Стевчо Јакимовски

  Селска казаница – Колумна на Стевчо Јакимовски

Присуството на незадоволните граѓани од режимот на СДСМ на вчерашниот митинг рака на срце не беше со ништо попречуван. СДСМ-овската

Read Full Article

Лазански: На Македонија и се заканува косовско сценарио, жал ми е за Македонците

  Лазански: На Македонија и се заканува косовско сценарио, жал ми е за Македонците

Српскиот писател, новинар и военополитички коментатор Мирослав Лазански, во коментар за белградскиот весник „Политика“ предупредува дека на Македонија ѝ се

Read Full Article

Елка Јачева – Улчар: Неприфатливи се додавки меѓу Република и Македонија или во заграда

  Елка Јачева – Улчар: Неприфатливи се додавки меѓу Република и Македонија или во заграда

Елка Јачева-Улчар од Институтот за македонски јазик Крсте Петков Мисирков, еден од нашите најголеми експерти во својата област, за „Денешен“

Read Full Article

Грците пак ги изработија Заевци – Колумна на Дарко Јаневски

  Грците пак ги изработија Заевци – Колумна на Дарко Јаневски

Јоргос Кумуцакос од Нова демократија вели дека ако решението не и се допаѓа на опозицијата, тие пак ќе преговараат. Мисли

Read Full Article

Героски: Кој ве натера да се откажете од името македонско? Кој и зошто? И кој ве овласти да направите такво нешто?

  Героски: Кој ве натера да се откажете од името македонско? Кој и зошто? И кој ве овласти да направите такво нешто?

Барам јасен и недвосмислен одговор од владиците на МПЦ – кој ве натера да се откажете од името македонско? Кој

Read Full Article
1 2 3 5

НОВО